Bio

Florence Tonk debuteerde in 2006 met de dichtbundel Anders komen de Wolven. Haar eerste roman Blijf bij ons, (longlist ‘Academica Literatuurprijs’ en ‘Vrouw & Proza Debuutprijs’) over Oekraïne, verscheen in 2010. Rijgen, haar tweede dichtbundel, verscheen in 2013. IJsheiligen haar tweede roman verscheen in 2017. In mei 2021 verscheen haar derde dichtbundel Half Heel.

Foto: Bianca Sistermans

Naast haar literaire werk is Tonk zelfstandig journalist, redacteur en docent aan de Schrijversvakschool in Amsterdam. In februari 2022 verscheen haar eerste non-fictie boek Het verhaal van Nederland, het boek bij de geschiedenisserie van de NTR.

Tonk is Amerikanist en studeerde af op de Amerikaanse percepties van armoede in het fin de siècle (1890-1905). Zij woonde langere tijd in de VS, waar zij onder meer verbonden was aan de University of Iowa-Iowa City en werkzaam aan Duke University.