Tot zover de reacties op IJsheiligen

“In haar tweede roman, een behoorlijk meeslepende geschiedenis, voert Florence Tonk twee broers op die elkaar veertig jaar niet zagen. (…) De toon is luchtig en laconiek, maar er is ook voldoende psychologische diepgang. Het verhaal heeft vaart en er is veel oog voor grappige details. En het is nog spannend ook. Tonk weet de spanning er zelfs zo goed in te houden dat ik de roman maar moeilijk weg kon leggen.” Janet Luis, NRC

“Florence Tonk weet te ontroeren met een verhaal dat actueel, persoonlijk en maatschappelijk interessant is.”  Flow

“In IJsheiligen beschrijft Florence Tonk wat er gebeurt als twee mannen met een totaal tegengestelde levensfilosofie worden gedwongen worden met elkaar in conflict te gaan. (…) Wat IJsheiligen zo bijzonder maakt, is dat Tonk er steeds weer in slaagt de lezer op het verkeerde been te zetten.” ****(vier sterren), Knack

“Au, wat doet dit boek pijn. (…) Wat een rake en goed geschreven observatie van het menselijk onvermogen.” Zin Magazine

“Tonk weet haar karakters op onnadrukkelijke wijze, mooi te schetsen en de spanning mooi op te bouwen.” Noord-Hollands Dagblad

“Het boek wegleggen tijdens het lezen is geen optie, het verhaal zuigt je mee totdat je het boek, na een onverwachte ontknoping, dichtslaat.” ***** (vijf sterren) Hebban.nl

“Tonk schrijft boeiend en haar roman houdt de lezer vast van begin tot eind. Haar taalgebruik is fraai en beeldend, haar karakterbeschrijvingen variëren van treurig tot dodelijk, van star tot liefdevol. Mooi gedaan.” Leeskost.nl

“Waarom ik dacht dat het een prettige weglezer zou zijn weet ik niet, de lieve verstrengelde boompjes op de omslag misschien, de soepele schrijfstijl? Maar het is een verraderlijk onderkoeld geschreven drama over het onvolmaakte leven dat ik u van harte aanbeveel.” Marlèn Nolta, Boekhandel Van Pampus

“Goed opgebouwde en mooi vertelde roman over twee broers die het Bijbelse Kaïn en Abelmotief doen herleven. Florence Tonk is een goede verhalenvertelster en zet enkele keren de lezer op het verkeerde been. Ook zorgt ze voor een relatief verrassende afloop, die je als lezer niet kan voorzien.” Scholieren.com

“Tonk omschrijft in IJsheiligen op een spannende wijze het verschil in rangen en standen binnen de familie en de illusie van vrijheid. De uiteindelijke ontknoping is verrassend en onvoorspelbaar. Een fraaie en boeiende roman! Ik geef het boek 4 sterren.” Lezer op Bol.com