Lezing in de Leidse Hortus Botanicus

Woensdag 25 september geef ik een lezing in de Hortus Botanicus van Leiden. Aanleiding: mijn werk  als initiatiefnemer van de Wolkerstuin op Amstelglorie. Het programma in de hortus maakt deel uit van een groter programma rond Wolkers in Leiden. Ik zal vertellen over Wolkers’ liefde voor zijn volkstuin, een liefde die voor mij als volkstuinder en schrijver erg herkenbaar is. Ook vertel ik hoe we op Amstelglorie de tuin en het huisje van Wolkers, die er tuinierde van 1972-1980, in ere hebben hersteld. Onder meer door alle plantennamen uit zijn dagboeken te vissen en door bepaalde planten terug te halen uit zijn tuin op Texel, of opnieuw te kopen.

Tuinieren en schrijven omringd door een tuin, het is een beproefd recept. Vandaar dat we van de Wolkerstuin ook een gastschrijversverblijf hebben gemaakt.

 

De Wolkerstuin op Amstelglorie. (Foto door Rob van Essen)