Blijf bij ons

Emma verhuist met haar vriend naar Kiev, waar ze slecht kan aarden en haar relatie ziet verkruimelen. Als ze een datsja kopen op het Oekraïense platteland, besluit zij er in haar eentje te gaan wonen. Ze legt er een moestuin aan, gaat Engelse les geven en raakt gefascineerd door een geheimzinnig meisje met een aangrijpende geschiedenis. Ook sluit Emma een innige vriendschap met de familie Boerjak. Maar dan komen er lastige vragen: hoort zij hier wel thuis? Waarom wil zij uitgerekend hier wonen, in dit modderige dorp vol oude vrouwen, dronkaards en een enkele achterblijver? Terwijl Emma steeds meer verbonden raakt met de kleine gemeenschap, raakt ze verstrikt in een liefdesaffaire en komt ze achter een duister geheim. Blijf bij ons is een meeslepende roman over het verlangen naar overgave en de honger naar meer dan een leven vol voorzichtige compromissen. De zoektocht eindigt in een voormalig sovjetdorp dat nog altijd worstelt met de gevolgen van de geschiedenis.

De pers over Blijf bij ons:

‘Ze heeft een fijn gevoel voor menselijke verhoudingen.’
Trouw

‘Voor deze roman zal Florence Tonk rijkelijk uit haar verblijf in Kiev geput hebben, want haar schets van het leven in Oekraïne komt beangstigend authentiek over.’
Volkskrant

‘Een sterk, veelzijdig en meeslepend verhaal.’
De Leeswolf

‘Van een serene schoonheid.’
Levende Talen Magazine

‘Een soepele, mooi geschreven roman, waarin Tonk de complexiteit van Oekraïne en zijn tragische verhaal een menselijk gezicht geeft.’
Oekraïne Magazine

‘Tonks journalistieke achtergrond en haar vermogen beeldend te schrijven leveren een geslaagde eerste roman op.’
BOEK Magazine

‘Knap, sensueel, overtuigend.’
Telegraaf


Omslagontwerp: Nanja Toebak