Opdrachtgevers en portfolio

Opdrachtgevers kunnen bij mij terecht voor o.a.: (Wetenschaps)journalistiek, copywriting, (live) interviews, redactie, redactionele concepten en communicatieadvies.

In min of meer chronologische volgorde met mijn meest recente werk bovenaan:

De Lynx, communicatiebureau voor natuur, klimaat en ruimte. Interviews en artikelen voor o.a. Utrechts Landschap, Herenboeren en Van Tuin tot Bord.
Uitgeverij Loopvis: poëzie en poëtisch proza voor Kakkerlakjes, kleine verstuurbare boekjes. Over de troost in tuinieren en over het madeliefje.
De Schrijversvakschool Amsterdam: Cursussen poëzie aan eerste en tweedejaars studenten.
Tuvalu Media & Uitgeverij Nieuw Amsterdam: Het Verhaal van Nederland, de Nederlandse geschiedenis in tien hoofdstukken. Een boek in opdracht bij de gelijknamige televisieserie voor NPO1. Redactioneel concept, beeldredactie, tekst en research.
Prins Bernhard Cultuurfonds: Reportages en interviews over vernieuwende projecten in cultuur en natuur in Nederland.
De BBLTHK: presentatie en interviews met schrijvers voor een live publiek in de openbare bibliotheek Wageningen.
Van Lennep: Copywriting en voice-over teksten bij animaties en films voor de Nationale Opera en Ballet de Gemeente Amsterdam, redactioneel advies en copywriting voor de Erfgoedparade.
Terriër Media: interviews en artikelen, waaronder stukken voor het magazine van het Prins Bernhard Cultuurfonds en copywriting voor de Hogeschool InHolland.
Teylers Museum: journalistieke research en copywriting voor de vaste tentoonstelling in het Pieter Teylers Huis.
Nieuw Amsterdam Uitgevers: redactie romans en non-fictie.
Neerlands diep: Academie voor Publieke Bouw- en Infraprojecten: interviews, redactioneel advies, ontwikkeling themaserie (serie longreads met wetenschappers en over stress/burn-out).
NRC Customer Media: interviews en artikelen, waaronder dossiers over stress, het microbioom en een interview met hoogleraar ouderengeneeskunde Andrea Maier.

Pameijer: Conceptontwikkeling en redactie van e-learning en e-book over omgaan met diversiteit in de zorg. Gebaseerd op verhalende technieken en fictieve personages. Ook maakte ik een reportage op locatie voor begeleid wonen voor voormalige dak-en thuislozen en ggz-cliënten.
Woedend!: research en copywriting voor boekje over werken met mensen met psychische stoornis.
Science Center NEMO: tekst en advies.
M
ikado, Kenniscentrum voor interculturele zorg: Publicaties over diversiteit in de zorg.
Mainline: Hoofdredacteur (ad interim, 2009-2011) en Jong aan de Amstel, adjunct-hoofdredacteur. Twee kwartaalbladen  over drugs, gezondheid en de straat en jeugdzorg in Amsterdam e.o. (2009-2015).